Linkin Park 1.rész

2009.12.26. 21:20

Linkin Park, sokak csak pár számukat ismerik (Numb,In the End, What I've Done),de ezek mellett van még kb.20-30 olyan számuk ami simán slágerlistás lehetne.

Az elfeledett vokalista és a névváltoztatás

Hogy is kezdödött?

XERO

Brad és Mike az Agoura-i középiskolába jártak a kilencvenes évek közepén. Az ő fejükben született meg egy olyan banda megalapításának ötlete, amely zeneileg ötvözi kedvenc stílusaikat. Mike képviselte a hip-hop oldalt, Brad a rockot, Rob Bourdon lett a dobosuk, aki már játszott együtt Braddel egy Relative Degree nevű bandában. Ők hárman alapították meg a bandát 1996-ban, Xero név alatt, és további tagokat kerestek maguk mellé. Érettségi után Bradnek a UCLA-n volt egy Phoenix nevű szobatársa, aki a The Snax nevű bandában basszgitározott. Nemsokára ő is csatlakozott a felálláshoz. Mike grafikusnak tanult tovább a Pasadena-i Art College of Design-ban, és ott találkozott Joe Hahn illusztráció szakos DJ-vel. Mr. Hahn adta meg az összetett hangzás harmadik részét, az elektronikus hatásokat. Egy másik Agoura-i sráccal, Mark Wakefield-del kiegészülve az énekesi poszton, 1996 végén összeállt a banda.

A srácok ezután elkezdték írni a számokat, amikkel főként barátok, ismerősök előtt léptek fel, majd 1997-ben kiadták a Mike otthoni stúdiójában felvett első demókazettájukat. Ezek a számok még jóval közelebb álltak a hip-hophoz mint a későbbiek. Az első komolyabb koncertjük a Los Angeles-i Whiskyben volt ’97 nyarán, ahol az akkor még szintén ismeretlen System of a Down előzenekaraként játszottak. Ezen a koncerten figyelt fel rájuk Jeff Blue, a Zomba Music egyik embere, aki egyből szerződést is kötött velük. A srácok innentől kezdve elég komolyan vették a zenélést, mégsem tudtak bekerülni egy nagy kiadóhoz sem.

Ezért ’99 elején Mark úgy döntött, hogy kilép a bandából. Egy ideig még énekléssel foglalkozott, majd a Taproot managere lett. A többiek pedig a Zomba-n keresztül demókat küldtek jónéhány bandát kereső énekesnek, hátha valamelyiküknek felkeltik az érdeklődését. Emellett Phoenix is elhagyta őket egy időre, amíg másik bandájával, a keresztény punkot játszó The Snax-el turnézott. A helyére Kyle Christner került.

Kiadtak még egy demo kazettát. 4 számot tartalmazo kazi a következökett tartalmazta:

A oldal:

  1. Rhinestone (Forgotten demo)
  2. Reading My Eyes <--- legjobb a demon

B oldal:

  1. Fuse
  2. Stick 'N' Move

 

HYBRID THEORY, A BANDA

Eközben egy Phoenix, Arizona-i srác, akit Chester Benningtonnak hívtak, Jeff Blue-n keresztül hallott a bandáról, és annyi lehetőséget látott bennük, hogy a saját szülinapi partija helyett egy stúdióba ment felénekelni a demójuk saját változatát. Ezután felhívta Mike-ot, a telefonon lejátszotta neki a felvételt, és két nap múlva már úton is volt L.A.-be, a Xero próbatermébe. A meghallgatáson könnyedén bekerült a bandába, állítólag annyira jól énekelt hogy egy másik, még sorban álló énekes inkább hazament mikor meghallotta Chestert.

A banda ezután Hybrid Theory-ra változtatta a nevét, és az új énekessel gőzerővel láttak neki az újabb számok írásának (a srácok több koncerten is elmondták hogy ezek közül az And One volt az első), aminek eredménye az első Hybrid Theory nevű EP lett.

Közben rengeteg kiadónál próbáltak szerződést szerezni, végül 2000 elején többszöri visszautasítás után a Warner Bros. kötött velük szerződést. Azonban nevet kellett változtatniuk, mivel egy angol banda már lefoglalta a Hybrid nevet. A srácok végül a Santa Monica-i Lincoln Park után Linkin Park-nak nevezték el magukat. Ezek után a banda megismerkedett Don Gilmore producerrel, és végre nekiláthattak az első nagylemez elkészítésének. A lemez nyárra el is készült, és a banda (Scott Koziol helyettes basszgitárossal kiegészülve) országjáró körútra indult. Eközben a rádiók, majd a TV-k is elkezdték játszani One Step Closer c. számukat, amivel egyre több ember ismerte és szerette meg a bandát.

Hybrid Theory EP (1997)

Számlista

  1. "Carousel" – 3:00 (Mike Shinoda, Joe Hahn, Brad Delson, Chester Bennington, Rob Bourdon)
  2. "Technique" – 0:40 (Shinoda, Hahn)
  3. "Step Up" – 3:55 (Shinoda, Hahn, Delson)
  4. "And One" – 4:33 (Shinoda, Hahn, Delson, Bennington, Bourdon) <--- Best
  5. "High Voltage" – 3:30 (Shinoda, Hahn, Delson)
  6. "Part of Me" – 12:41 (Shinoda, Hahn, Delson, Bennington, Bourdon)
  7.  

folyt. köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://basszeros.blog.hu/api/trackback/id/tr721625027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása